Водата в Търговище ще бъде спряна заради авария на главен довеждащ

...
Водата в Търговище ще бъде спряна заради авария на главен довеждащ
Коментари Харесай

Търговище и няколко села остават без вода

Водата в Търговище ще бъде спряна поради авария на основен довеждащ тръбопровод от язовир „ Тича ”.

До повредата се е стигнало при осъществяване на строителни действия по създаване на нов тръбопровод от язовира, който зарежда с питейна вода Търговище, Шумен, Велики Преслав, оповестиха от “ВиК ” – Търговище.

От сдружението осведомят жителите на регионалния център, че до привършване на ремонтните действия се предвижда прекъсване на водата от язовир „ Тича “.

Предвиждат се планови организационни ограничения, свързани с поетапно ограничение на водоподаването на обособени елементи от вътрешната водопроводна мрежа на Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система „ Тича “ обитаеми места.

Ще бъдат наранени още и кв. Малчо Малчев, кв. Въбел, Индустриална зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница. Възстановяването на водоподаването към Търговище ще се извърши незабавно след прекратяване на аварийно-ремонтните действия от страна на „ ВиК “ ООД Шумен и „ ВиК “ ООД Търговище.

От сдружението показват още, че възстановяването ще се прави поетапно, в продължение на 4-6 часа през нощта на 20 против 21 февруари. Очаква се на следващия ден след 10:00 часа да се възстановява налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града. Водоподаването в засегнатите обитаеми места ще бъде възобновено след 14:00 часа в утрешния ден.

Очаква се краткотрайно утежняване на качествата на питейната вода, което ще се управлява непрестанно от профилираната ни „ Лаборатория за проучване на води “, предизвестяват от “ВиК ” – Търговище. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР